SNIKERSI MUFFINID

Kokaklubi Hannahiga part1

Niisiis, nii, nagu ma lubasin, nii ma ka teen ehk jagan snickersimuffinite retsepti. Need olid ühed maailmaparimad muffinid üldse, no words needed!


Vaja läheb:

Shokolaadimuffinid:
100g võid
3 muna
1dl suhkrut
1tl vanillisuhkrut
1tl küpsetuspulbrit
4sl kakaopulbrit
50g shokolaadi
2dl jahu
natuke hapukoort


Mousse kreem:

100g kohupiima
200ml chocolate chips'e
natukene piima või kohvikoort

Kattekreem/ frosting:
natukene võid
umbes 1,5 dl tuhksuhkrut
umbes 0,5 dl kakaopulbrit
1 tl vaniljesuhkrut

vähemalt 4 snickersit/ marsi (kui pähklid ei maitse), aga kui kuskil poes on müügil suurem kotitäis, nagu nt soome laevades, siis soovitan selle osta.

Kuidas teha:

Shokolaadimuffinid:
Sulata või ja shokolaad ning lase natuke jahtuda. Vahusta munad, sega juurde suhkur ning vahusta edasi. Sega omavahel kuivained ja sõelu munasegule. Lisa või-shokolaadisegu ning sega ühtlaseks massiks. Küpseta ahjus 10-20 minutit 200 kraadi juures. Muffinid hakkavad alles küpsetusaja viimastel minutitel meeletult kerkima.

Mousse kreem:
Sulata shokolaaditükid, pane kaussi kohupiim ja piim või kohvikoor. Võid nende asemel kasutada ka vahukoort, nagu algses retseptis, aga mina ohmu ostsin poest vahukoore asemel kohvikoort ja imestasin, miks see ei vahustu. Kohupiimaga tuli ka väga hea. Vahusta kohupiima-piima/ kohvikoore segu sulatatud shokolaadiga ühtlaseks.

Kattekreem:
Sega omavahel kokku kõik ained, kuni segu saavutab kattekreemi konsistensi.

Kui muffinid on valmis, pane mousse kreem glasuuritorru, võta muffin, suru toru ots muffini keskele ning vajuta kotti õrnalt, et kreem hakkaks sealt välja tulema samaaegselt tõstes glasuuritoru muffinist välja. Muffini keskele peaks jääma glasuur/mousse kreem.


minu varjant/ orginaal lehe varjant :D

Peale seda määri kattekreem muffini peale, tükelda snickersid ning puista/aseta kattekreemi peale.

ideaalis peaks need välja tulema sellised: 


Väga ameerikalik ning ülekülluses, aga vahelduseks omamoodi ja maitsev.
Soovitan katsetada!
xx
h

No comments:

Post a Comment